Hvordan benytte speil hjemme

Når man tenker på speil, tenker man ofte bare på en gjenstand man bruker til å se seg selv i. En gjenstand man sminker seg i, og observerer seg i når man pusser tennene. Det de fleste ikke tenker over, er at speil kan benyttes til så utrolig mye mer enn det. Speil er nemlig flotte gjenstander for å gjøre hjemmet ditt enda vakrere, derfor gir vi deg noen tips til hvordan du kan gjøre akkurat det.

Skap illusjonen av et større rom

Det fantastiske med speil er jo nettopp at de reflekterer, og dette kan du bruke til din fordel når du designer hjemmet ditt. For speil kan nemlig bidra til at et rom ser mye større ut enn det det egentlig er. Dette fungerer ved at speilet reflekterer lys, så sett det helst overfor et vindu. Dette gir følelsen av at rommet er større og har mer dybde, og de fleste ønsker jo at hjemmet skal se større ut. Bare husk å bruke store speil til dette, det er mer effektivt enn de små.

Rett fokuset mot noe vakkert

Ofte har vi enkelte ting eller små kriker og kroker hjemme som vi synes er ekstra fine, om som vi gjerne ønsker at folk skal se litt ekstra på. Dette kan vi selvfølgelig få frem i designet med speil, gjerne et rundt speil – for det er veldig fint. Bare sett speilet overfor det du ønsker å rette ekstra fokus mot, og slik vil man ikke bare se fokuspunktet når man ser direkte på det, men man vil også se det reflektert i speilet.

Speil er altså mye mer enn det øyet først ser, så ha det gøy med speilene og slipp kreativiteten løs. Med speil er det virkelig uendelig muligheter for hvordan de kan brukes.

flash-blog