Hvordan design forandrer seg

Noe som som oftest henger sammen når det kommer til en rekke produkter er design og funksjonalitet. Noe som mange liker å fokusere på, er hvordan designet endrer seg for å tilpasse seg ulike typer funksjonalitet.

Mobiltelefoner

Dette er det perfekte eksempelet på hvordan design forandrer seg. Når mobilen først kom ut var den enormt stor, fordi teknologien ikke hadde kommet lengre. Ettersom markedet for mobiler ble større og større ble det forsket mer på dette og teknologien kom løpende. Deretter ble det nesten vanlig for alle og enhver å ha en mobiltelefon og de ble mindre og mindre. Dette kan du for eksempel se ved å ta en titt på Sony Ericsson sine mobiltelefoner. De ble mindre og mindre.

Deretter kom smarttelefonen. De første smarttelefonene var ganske små, men så plutselig ble de større igjen. Skjermene ble større og større og nå kan du faktisk kjøpe smarttelefoner som kan brettes. Mange bruker nå smarttelefonene sine som en backup-datamaskin, så funksjonaliteten har endret designet igjen.

Hodetelefoner

Dette gjelder også for hodetelefoner. Det blir mer og mer populært med ulike bluetooth hodetelefoner fordi da kan man ha telefonen i sekken eller i lomma uten å ha en ledning som kommer i veien. Dette er et marked som har blitt mer og mer utvidet de siste årene. Du kan ikke gå noe som helst sted uten å se noen med bluetooth hodetelefoner.

Design over funksjon

Det finnes jo fortsatt en rekke mennesker som mener at designet er mer viktig enn funksjonene. Det er derfor en rekke mennesker kjøper ulike typer merker, bare grunnet merke. Det kan være at en annen telefon, datamaskin, regnjakke eller sko har bedre funksjon, men de liker designet bedre på andre ting.

Det er ingenting galt i dette. Det handler bare om vurderinger.

Hva er det du vurderer når du kjøper nye ting? Er det funksjonalitet? Er det design? Eller er det en kombinasjon av begge? Vi er alle forskjellige når det kommer til hva vi liker, så her er det ingen rette svar!

flash-blog