Norsk fayance og servise

Noe som er sikkert er at norske serviser er utrolig populære, og i denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på noen av de mest populære fabrikkene og typene servise du kan finne der ute.

Hvor finner jeg serviser?

Steder slik som Figgjo og Porsgrund produserer fortsatt nytt porselen og serviser, men hvis du vil finne gamle typer serviser så kan det lønne seg å dra på loppemarked. Noen tar til og med opp et godt forbrukslån for å kjøpe gamle klassikere. Vi har alle serviser vi husker fra barndommen og sannsynligheten for at det serviset du har vokst opp med er å finne på loppemarked er stort. Det er bare å begynne skattejakten!

Kan jeg lære å lage serviser?

Ja, det kan du. Du må bare være obs på at det tar lang tid. Dette er en aktivitet mange benytter seg av som en hobby. Det er svært få som gjør det som fulltidsjobb. Det kan være gøy å hente inspirasjon fra andre land og deres designtradisjoner også, som for eksempel finsk design. Det som er gøy med Finland er at merket MariMekko produserer klær og servise med det samme mønstret.

Hvorfor er serviser så populære?

For mange så handler det veldig mye om nostalgi. Det handler om å like noe fordi man har vokst opp med det. For noen så er det en spesifikk stil de liker og derfor velger de også å kjøpe serviser fra denne tidsepoken.

Design på servise

Det som er så utrolig gøy med serviser er at du lett kan se når de er laget på grunn av designet. Hvis det skulle være noen tvil er det også lurt å ta en titt på stemplet under koppen eller tallerkenen. Det er svært lett å finne guider som kan fortelle deg når et spesifikt servise er laget basert på stemplet under.

Noe som uansett er sikkert at er norske serviseprodusenter virkelig har gjort sitt inntrykk på norsk designhistorie og vi anbefaler deg å sette deg mer inn i det. Det finnes så mye spennende designhistorie bakt inn i disse flotte servisene!

flash-blog