Diane von Fürstenberg

«I design for the woman who loves being a woman.»

Diane von Fürstenberg

Diane von Fürstenberg, eller DVF som det ofte forkortes, er en belgisk designer av kvinneklær som har gjort seg spesielt bemerket for sin berømte omslagskjole. Hun har siden 70-tallet operert fra New York, og er et kjent og æret navn blant moteelskere i the Big Apple. Hennes flagship store ligger plassert på Manhattan, nærmere bestemt på Washington Street.

DVFs produkter finnes å få kjøpt i over 70 land rundt om i verden. I tillegg til de 111 rendyrkede DVF-butikkene, finnes hundrevis av utsalgspunkt der klær og tilbehør fra DVF finnes å få kjøpt.

Adelige forbindelser

Diane, hvis pikenavn var Diane Simone Michelle Halfin, fikk sitt tyske og adelige etternavn da hun i 1969 giftet seg med den tyske prinsen Egon von Fürstenberg. De to møttes under studier i Genève. Ekteskapet skulle imidlertid bli relativt kortvarig, og med skilsmissen mistet hun også prinsessetittelen. Etternavnet har hun imidlertid beholdt, og dette har kanskje vært med på å skaffe henne et særpreg og et mer eksotisk, europeisk image som hun har nytt godt av i den amerikanske moteindustrien.

Den belgiske designeren har også vært å se på TV. Hun har blant annet vært medvirkende i House of DVF, en TV-serie som gikk over to sesonger og som ga seerne innblikk i prosessene som foregår i kulissene til motehuset DVF. Hun har også vært å se i The Fashion Fund.

Den berømte omslagskjolen

Som nevnt ovenfor, er Fürstenbergs mest kjente design uten tvil hennes berømte omslagskjole, eller wrap dress som den heter på engelsk. Den første omslagskjolen i Fürstenbergs kolleksjoner så dagens lys allerede i 1974. Siden har disse alltid vært en del av enhver kolleksjon, i ulike farger, mønstre og materialer. Omslagskjolens plass i motehistorien ble for alvor anerkjent da den fikk en plass i kolleksjonen til Metropolitan Museum of Art.

flash-blog