Stella McCartney

Stella McCartney er en britisk designer. Mange vil nok kjenne igjen etternavnet hennes – og ja, du har helt rett – hun er datter av det kjente Beatles-medlemmet Paul McCartney.

Stella designet sitt første plagg som 13-åring, og begynte å jobbe med design profesjonelt i 1988 da hun var intern hos den anerkjente designeren Christian Lacroix. Hun utviklet etter hvert sin egen retning, og har i en årrekke designet klær og tilbehør under sitt eget merke, Stella McCartney. Hun er kjent for å være opptatt av dyrevelferd, og hennes kjennemerke er at hun ikke bruker skinn eller pels i sine kolleksjoner. I tillegg til å være en uttalt dyrevenn og vegetarianer har hun også engasjert seg i andre veldedige saker, blant annet i kampen mot brystkreft.

På 2000-tallet gikk McCartney for første gang inn i kosmetikkmarkedet. Hennes første parfyme ble lansert i 2003 under navnet Stella, og i 2007 fulgte hun opp med å lansere en hudpleieserie ved navn CARE.

Stella for Adidas

Siden september 2004 har McCartney designet klær, sko og tilbehør for kvinner for sportsgiganten Adidas. Dette samarbeidet har vist seg svært suksessfullt og dekker i dag flere segmenter, som tennis, løping og yoga.

flash-blog