Design

I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på hva design egentlig er for noe. Det første vi skal gjøre er å definere dette ordet. Etter at vi har definert dette så skal vi se litt på hvilke områder vi kan få bruke design i.

[IMAGE=erY5VTbO7B5l.jpg]

Hva mener vi med design?

[IMAGE=e20UjGbSib2B.jpg]

Når vi snakker om design så mener vi egentlig jobben som vi legger inn for å gi et produkt en slags form. Det vi gjør er at vi planlegger et produkt, som forresten kan være hva som helst, til å dekke de kravene som vi har for det. Det kan både være funksjonelt eller estetisk. Det kan selvfølgelig også være begge deler. For eksempel så kan vi tenke på designet av interiøret i hjemmet ditt. Dersom du besøker Familietapeter.no så kan du finne det du trenger for å designe hjemmet ditt på hvilken som helst måte som du vil.

Design i hverdagen

Når vi designer ting i hverdagen så er det oftest for å formidle noe om oss selv til verden, enten det skal si noe om verdiene våre eller personligheten vår. Det vi kan designe er som nevnt for eksempel ting i hjemmet vårt, eller det kan være bekledningen som vi går med. Uansett hva det er vi designer så har det altså en hensikt. Dette ligger sydd inn i ordet.

Profesjonelt design

Det finnes også mennesker som jobber med å designe ting. For eksempel så er ingeniører veldig opptatte av at ting skal fungere i praksis. Det er derimot fortsatt veldig viktig å designe ting på riktig måte slik at alle komponentene av produktet vi lager skal fungere optimalt.

På samme måte så finnes det grafiske designere som heller jobber med å få ting til å se bra ut. Uansett hvilken vei vi velger så handler det om å sette riktige ting på riktig plass. Alt er viktig, men det absolutt viktigste er kanskje å se på det store bildet når vi driver med design. Det hjelper ikke å designe en del av det vi skal lage perfekt og så finne ut at det ikke passer inn med resten.

På grunn av dette så er det derfor viktig å gjøre mange forskjellige utkast, og kladde mye når vi driver med design. Dette kan hjelpe oss med å få frem nye og mer effektive ideer som vi ellers ikke hadde kommet til å se, dersom vi gjorde alt på første forsøk. Herfra kan vi også velge ut deler av de forskjellige utkastene som er de beste, og kombinere dem til noe helt nytt i sluttproduktet vårt som fungerer enda bedre enn vi kunne ha antatt til å begynne med.

Design kan være veldig vanskelig, men det kan også være enkelt. Det handler om å kunne observere.

flash-blog