Design som livsstil – og kropp som design

Design er en nødvendighet for de fleste av oss. Vi omgis av objekter, bygninger og interiør som har blitt designet med visse formål, og i mange sammenhenger er det vanskelig å selv ta kontrollen over denne konteksten. Til og med media og internett er i dag designet til å føre deg i bestemte retninger, få deg til å tenke på bestemte måter, og så videre. Men hva er det vi selv kan designe og ta kontroll over? Jo, det er først og fremst våre egne hjem, vår egen livsstil, og vår egen kropp.

Kropp som design

Når vi snakker om kropp som design, tenker vi ikke først og fremst på tatoveringer, piercinger og de store pluggene som over tid gir deg lange hengeører. Vi tenker på hvordan man bevisst kan designe og utforme kroppen for å optimalisere utseende og få akkurat den looken som man vil ha for å føle selvtillit og velvære. En måte å gjøre det på som blir stadig mer populær er å få utført små kirurgiske inngrep som kan ha stor effekt på hvordan man fremstår for andre. For eksempel kan man oppsøke kirurgene i Motiva, som blant annet tilbyr trygge og flotte operasjoner som gir deg de brystene du alltid har ønsket deg. Dette kan være med på å gi kroppen din det lille ekstra som gjør at du skiller deg ut. En grunn til at nettopp Motiva kan være løsningen er at de anatomiske implantatene deres ser veldig naturlige ut, og ikke minst holder på fasongen over tid takket være ny teknologi.

Kropp og livsstil

På våre sider skriver vi mye om å fornye interiøret, men noen ganger må man også fornye seg selv. Hva hjelper det å ha en flott seng å sove i når man våkner opp og føler seg som et vrak? Da må man tak i den fysiske formen og velværet, og kanskje også ta opp kampen mot kiloene.

Det er for så vidt enkelt å gå ned i vekt, for som alle vet krever det egentlig bare at man forbruker færre kalorier enn man tar inn. For mange kan dette være lettere sagt enn gjort, men likevel viser det seg at de fleste mennesker greier å gå ned i vekt hvis de virkelig vil det. Problemet er imidlertid at de svært sjelden lykkes i å holde vekten nede, og her finnes det ingen enkle løsninger. For å greie å holde vekten nede over tid, må man også få en varig omlegging av livsstilen. Har man først fått dette på plass, kan man også begynne å tenke på kirurgi som et grep for å se enda flottere ut. Da er man på vei mot en livsstil som ikke lenger er tilfeldig, men et resultat av design.

flash-blog