Rimelig fornying av interiøret

Det koster penger på fornye og pusse opp hjemmet. Under koronapandemien har prisen på byggevarer steget mye, og prisen på andre varer ventes å stige tilsvarende. For eksempel kan møbler bli dyrere. Da gjelder det å velge rimelige løsninger for å fornye hjemmet.

Hvis du skal kjøpe nye møbler, lønner det seg å velge tidløse produkter. Møbler av solid tre er holdbare, og tar seg like godt ut om tjue år, dersom de får godt stell. Velger du kjøkkenbord og stoler av tre, er det dessuten enkelt å variere og endre seg med trenden. Du kan kjøpe voksduker eller store bordduker i ulike farger, alt etter hva som er moderne. Voksduker vil dessuten forlenge bordets levetid, spesielt dersom du har små barn, eller spiser mat ved bordet. Du kan også kjøpe egne duker med julemotiv eller påskemotiv, for å feire høytider. Stolene kan varieres ved å kjøpe nye stolputer.

Et rom kan endres mye bare ved å kjøpe nye gardiner. Hvis veggene i stua har en ganske nøytral farge, kan du leke med farger på gardiner og puter. Dette kan gi deg helt ulike stemninger, alt etter årstid og høytid. Og det er selvsagt mye rimeligere å bytte gardiner enn å male veggene. Duker og puter kan være i matchende farger eller i kontrastfarger, alt etter hvilket inntrykk du ønsker å skape. Ikke vær redd for å bruke sterke farger, for det kan være veldig morsomt å være litt vågal. Pengene du sparer på billig interiørfornying kan du bruke til å fornye din egen garderobe med klær fra NA-KD, slik at du også er klar for en ny sesong.

Gjenbruk kan spare deg for en formue, enten du kjøper møbler på et gjenbrukstorg eller får dem fra venner og kjente. Spør gjerne om noen har gamle møbler, eller sjekk hva du selv har i boden. En ødelagt stol kan kanskje fikses og males og bli like fin som ny? Det er ofte ikke så mye som skal til.

Hvis du blir skikkelig flink til å reparere ting, kan du kanskje til og med tjene penger på å reparere ting for andre.

I stedet for å gjøre store ombygginger i hjemmet, kan du kanskje bare bytte farge på veggene eller legge nytt tapet. Det gjelder selvsagt bare dersom huset ellers er i orden, og ikke trenger reparasjon. Du skal selvsagt ikke utsette å reparere vannskader eller andre alvorlige problemer, men mye av oppussingen vi gjør, er rett og slett ikke nødvendig, og da kan du spare både penger og miljøet gjennom å la være å pusse opp hjemme.

flash-blog