Ta vare på tingene dine

Det er morsomt å pusse opp og kjøpe nye ting, men det er både trendy og miljøvennlig å ta vare på det du har, og gi det et langt liv. Mange ting du eier kan sikkert fornyes hvis du vil endre interiøret. En stol i tre kan males eller du kan gi den nye stolputer, så blir den ny og spennende. Satser du på møbler i holdbare materialer, kan de leve lenge hvis du tar godt vare på dem.

Sats på kvalitet

Når du først skal kjøpe noe nytt, bør du satse på kvalitet. Det finnes mange billige ting, men hvis de er lite holdbare, må du kjøpe nytt om et par år, og da blir det kostbart likevel. Satser du på kvalitet og design som er tidløst, har du tingene lenge. Da kan du bruke puter, tepper og gardiner til å gjøre rimelige endringer i hjemmet, uten at du trenger å fornye møblene.

Det er selvsagt også viktig å ha en god innboforsikring, i tilfelle det skjer noe uforutsett. Med en god forsikring, får du penger til å kjøpe nytt dersom noe blir skadet. Kvalitetsmøbler koster mer, men det tjener du inn igjen gjennom at du kan beholde dem lenge. Sats på naturmaterialer i nøytrale farger. Tilfør farger til rommet ved hjelp av små pyntegjenstander eller puter og duker.

Stell møblene dine

Møbler trenger også stell og vedlikehold. Les deg opp om vedlikehold av møbler, for det er ikke alle møbler som tåler den samme typen vask og stell. Rengjøringsmiddel, olje, møbelvoks og tekstilvask er bare noen av produktene som kan forlenge livet til møblene dine. Det trenger ikke å være vanskelig eller tidkrevende, men det lønner seg å bruke noen minutter i året på vedlikehold av interiøret ditt. En skikkelig rengjøring av møblene hvert år fjerner både flekker og støv. Tekstilmøbler trenger mer rengjøring enn tremøbler, mens tremøbler gjerne trenger olje eller voks for å få tilbake glansen.

Ommøblering i stedet for oppussing

Hvis du ønsker forandring i hjemmet, kan du prøve å ommøblere før du planlegger oppussing. Dette er enklest hvis du har et stort rom med mange plasseringsmuligheter, men de fleste rom kan ommøbleres på en eller annen måte. Du kan selvsagt ikke flytte på alt i kjøkkenet, og det er heller ikke sikkert sofaen passer overalt, men prøv å gjøre små endringer og se om du får et nytt helhetsinntrykk i hjemmet ditt. Kanskje du til og med kan endre funksjonen til noen rom. Et lagerrom kan bli et hjemmekontor, og gjesterom som ikke er i bruk kan bli et bibliotek eller en ekstra TV-stue.

Selvsagt er det ikke alle som har muligheten til ommøblering. Noen hjem er så små at møblene kanskje bare kan plasseres på én måte. Da er tidløse møbler enda viktigere, slik at du ikke blir lei av dem. Tenk gjennom møbelvalget, og ta godt vare på møblene og interiøret ditt, så sparer du både penger og miljøet.

flash-blog