JAPANSK HAGEDESIGN

La deg inspirere av dette enkle designet, som gjenspeiler elementer fra naturen. En japansk hage skal være gjennomført, enkel og stilren, med et stramt uttrykk. Planleggingsfasen for å lage en slik hage er viktig, men til gjengjeld er en japansk hage lett å vedlikeholde. Viktige elementer er vann, stein og ulike vekster.

Stein og grønne vekster

Stein er noe som er mye brukt i japanske hager, i alle størrelser. En sammensetning av for eksempel hvit og grå stein gir et estetisk fint inntrykk. En sti i singel med større steiner som markerer stien på begge sider, kan føre deg gjennom hagen i ekte japansk stil. Det er også vanlig å ha store steiner som kan minne om små fjell, rundt om i hagen. Steinheller gravd ned i bakken, plassert etter hverandre med mellomrom kan føre deg over gresset, til andre deler av hagen. Vekstene brukt i japansk design består hovedsakelig av planter og trær i ulike grønntoner, gjerne med innslag av noen mørkerøde trær eller vekster. Dette gir et rent uttrykk, hvor fargetemaet er sammenhengende i hele hagen. Det siste du ser i en japansk hage er blomsterbed fylt med mange forskjellige farger. Mye brukt er en sammensetning av forskjellige dekorative gressvekster, og små trær formet i ulike fasonger.

Vann i hagen

Et viktig element i den japanske hagen er vann, vann i hagen gir et utrykk som føles eksklusivt. Dette kan være av en hagedam, spesielt koidammer er mye brukt. Å ha en dam eller en bekk med en gangbru av tre er noe som er typisk å finne i japanske hager. Det kan brukes andre varianter for å tilføre vann til hagen som et vannspeil, fuglebad eller et fossefall.

Med vann, stein og grønne vekster som kjennetegner det japanske designet, ser vi vakre hager som skiller seg ut her til lands. Om du syntes stramme og rene design er appellerende vil japansk design være noe for deg.

flash-blog