Designe et minimalistisk rom

Minimalisme har alltid vært en trendy interiørstil. Denne stilen er perfekt for de som elsker det enkle, og som ikke ønsker å overkomplisere det. Alle har ikke råd til en interiørdesigner som kan hjelpe dem med å designe et rom, og derfor har vi rådene for deg som har lyst til å gjøre det på egenhånd. Hvis budsjettet ditt ikke er nok kan du alltid ta opp forbrukslån, men ellers kan du jobbe med det du allerede har.

[IMAGE=e7gL0VddS4Ow.jpg]

Velg nøytrale farger

[IMAGE=e1OnZTePvlCg.jpg]

En nøytral fargepalett er rolig og avslappende, og er favoritten for det minimalistiske rommet. Rommet trenger nødvendigvis ikke å være kun hvitt og svart, da det finnes mange ulike versjoner å velge mellom. Varme og kalde gråfarger og beige hvitfarger er alle vakre farger, som kan inkluderes i paletten om du ønsker. Liker du ikke nøytrale farger kan du alltid velge noen få lyse toner av en annen farge, for regler er der for å brytes.

Enkelt design

Et minimalistisk design skal være praktisk og enkelt, men elegant. Utstyret skal være stilig og funksjonelt, mens møblene skal være samlet og retro. Interiøret bruker ofte en begrenset fargepalett, for å unngå at rommet skal se rotete ut. Myke kanter og runde former kan hjelpe å løfte designet et hakk opp, da et minimalistisk rom fort kan bli for kvadratisk.

Et par pynteputer

Pynteputer er en av de enkleste måtene å gjøre rommet mer trendy på. Du kan selv velge om de skal være ensfargede eller mønstrete, men putene må føles kohesive for ditt rom. Kanskje rutete, stripete eller dyremønstrete puter er det lille ekstra du trengte til sengen eller sofaen din.

Få deg noen planter

Planter er ikke bare fine, men de kan også forbedrer helsen vår. Nøytrale farger blir fort kjedelig livløst, og noen grønnfargede planter kan stoppe det. Kaktus er planter som krever lite stell og gir litt edge, mens blomster kan gjøre rommet mer livlig og fargerikt.

Skaff deg noe til veggen

Hvis veggen er tom er det på tide å skaffe seg noe å henge på veggen. Familiebilder, fotografier og kunst passer alle vegger, så slå deg løs og vær kreativ. Du kan kjøpe dem på nettet, eller du kan ta noen gode bilder selv.

Finn deg produkter på et loppemarked

Det er penger å spare ved å kjøpe i en bruktbutikk, og tingene derfra kan være utrolige fine. Dette er en enkel måte å være mer miljøvennlig på, og når du først er der kan du alltid ta med møbler du selv ikke bruker. Varer du burde være på utkikk etter er ulike typer keramikk, for eksempel tallerkener, bestikk og vaser, bilder og møbler av tre, for å unngå insekter. Interiør du burde unngå på et loppemarked er blant annet laken og putevar, polstrede møbler og gamle madrasser.

flash-blog