Norsk design

Norsk design er I likhet med design i de andre nordiske landene kjent for å være av god kvalitet, laget av bærekraftige naturmaterialer og med sans for det praktiske. Regntøy og ullprodukter er blitt spesielt lagt merke til internasjonalt, med merker som Helly Hansen og Dale of Norway som suksessbedrifter det er verdt å nevne. Førstnevnte så dagens lys i 1877, og har siden den gang produsert regntøy og seilerbekledning for aktive mennesker med maritime interesser. Dale kom i gang kun to år etter, med sine høykvalitetsprodukter i ren ull. Navnet kommer fra Dale mellom Bergen og Voss, som er der hvor fabrikken opprinnelig lå plassert.

Internasjonal suksess

Et design og produkt som har gjort det stort både i Norge og internasjonalt, er Stokke. Helt siden 1931 har Ålesundsbedriften produsert møbler under navnet Stokke & Møller. På 40-tallet skiftet firmaet navn til Stokke, og på 70-tallet gjorde de braksuksess med tripp-trapp-stolen, som er en internasjonal bestselger den dag i dag.

I 2019 hadde Stokke imidlertid en aldri så liten utfordring, da deres vippestol måtte trekkes tilbake fra markedet på grunn av en produksjonsfeil som betydde potensielt fall ved bruk av produktet.

flash-blog