Trenger du inspirasjon?

Som designer trenger man ofte ny inspirasjon, da man gjerne står litt fast – og ikke helt vet hvordan man skal komme seg videre. Her har vi noen gode råd til deg som føler at du trenger litt inspirasjon til ditt neste prosjekt.

Bygg noe med hendene

Å bygge noe med hendene kan være svært befriende, og du trenger ikke å være en flink håndverker for at dette trikset skal funke. Alt du trenger er å kjøpe litt materialer hos byggmax og komme i gang. Bygg det du føler for, med eller uten en plan.

Dra på biblioteket

Selv om det nye biblioteket i Oslo, med beliggenhet i Bjørvika, ikke har åpnet enda – er hovedstaden full av andre biblioteker som er stappfulle med inspirasjon. Å tilbringe noen timer blant designbøker vil ofte gi deg den inspirasjonen du trenger for å komme opp med en ny idé.

Se på mennesker

Å se på mennesker kan gi masse informasjon. Du kan enten sette deg til rette på en parkbenk og se på menneskene gå forbi, eller du kan gå på kafé og gjøre det samme. For noen vil det hjelpe å dikte opp historier om menneskene de ser, mens andre lar seg forføre av ulike mennesker og ulike stiler.

Dra på kurs

Å lære seg noe nytt er som regel inspirerende for de aller fleste, og derfor kan det være en god idé å starte på et kurs for å lære deg ny kunnskap. Denne kunnskapen kan du ta med deg inn i designarbeidet ditt, eller det kan inspirere deg til å se ting på en ny måte. Hvis du har en ting du alltid har hatt lyst til å lære deg, er dette tidspunktet for å gjøre det.

Dra på museum

I Norge er vi så heldige at vi har massevis av fantastiske museer, og for deg som står fast kan dette være en fin måte å få tilbake den kreative inspirasjonen. Astrup Fearnley i Oslo er et museum som er kjent for å ha fargerike utstillinger, så dette er absolutt verdt å sjekke ut for deg som er glad i design.

Prøv meditasjon og yoga

Å prøve meditasjon og yoga kan åpne sinnet for nye måter å tenke på, eller bare hjelpe deg å kvitte deg med negative tanker. Dette er grunnen til at mange kreative mennesker, også designere, bruker meditasjon og yoga aktivt. Men det er likevel ikke slik at dette er en quick fix, og du må prøve noen ganger for at disse teknikkene skal fungere. Du må selvsagt ikke gjøre begge deler, du kan gjerne prøve begge to – og så velge den som passer best for deg, og som gir deg mest inspirasjon.

flash-blog