Royal College of Art

Studenter som ønsker å studere design i sagnomsuste omgivelser gjør rett i å velge britiske Royal College of Art som sin utdanningsinstitusjon. Denne skolen har eksistert helt siden 1837, og ligger i London. Med en studentmasse på kun vel 500 elever, er dette en meget kompetitiv skole som stiller strenge opptakskrav til sine studenter og kommende designere. Hele 73 % av studentmassen oppgir at de anser programmet de går som betydningsfullt for deres framtidige karrière.

Blant kjente tidligere elever ved skolen bør nevnes den anerkjente britiske skuespilleren og regissøren Alan Rickman, kanskje mest kjent som rolleinnehaver av karakteren professor Slur fra Harry Potter-filmene og som karakteren Harry i den romantiske komedien Love Actually.

Det som skiller Royal College of Art fra andre utdanningsinstitusjoner innen kunst og design er at den kun tilbyr utdanning på såkalt post graduate-nivå, det vil si på masternivå. Skolen tilbyr hele 29 ulike master- og PhD-program, fordelt på emner som bydesign, kommunikasjon og forskning, for å nevne noen. I tillegg kommer de mer tradisjonelle kunst- og designprogrammene, som for eksempel maling, keramikk og glass, og ikke minst motedesign for herre- og dameklær.

flash-blog