Design

I denne artikkelen skal vi kjapt gå over hva den egentlige definisjonen av design er. Vi skal også snakke om hva vi kan gjøre for å bli bedre designere selv.

[IMAGE=cawpYnbMtyMn.jpeg]

Hva er design?

[IMAGE=flS4K4exfrdX.jpeg]

Definisjonen på design er en prosess der vi skal fastsette det endelige utsende av et produkt basert på både praktisk funksjonalitet og estetikken. Når vi snakker om design er det derfor veldig viktig hva det er vi diskuterer. Designet på et program kan for eksempel kreve helt annerledes ferdigheter enn designet av et stykke kunst.

[IMAGE=eZBD0ofHOcqg.jpg]

Det kan være litt vanskelig å definere noe generelt om det, men det er bare fordi designet på ting vi produserer er alltid en prosess som er involvert i produksjonen.

Hvordan bli flinkere?

Nok en gang så spørs det hvilken jobb det er man skal utføre, men dersom du har noe i tankene så bør du forstå hva ved jobben din som er viktig og hvordan design passer inn i det.

Dersom man for eksempel skal være en ingeniør og designe et eller annet prosjekt så kreves det at du fokuserer mye tyngre på hvordan alle delene av det du lager jobber sammen i praksis. Gjennom å planlegge designet og estetikken så kan du få et produkt som det ryker kvalitet av.

For eksempel lager Rieker sko fantastiske sko som både er behagelige og ser bra ut. Som du ser så er prosessen innviklet sammen med mange forskjellige komponenter, og det kan ende opp med å være sammenlignbart med en slags rubiks kube.

For å bli flinkere på design må vi derfor ta alt i betraktning og bestemme oss for at alle delene skal fungere samlet sammen, og ikke bare hver for seg. For at produktet ditt skal kunne uttrykke den riktige estetikken så må du også ta til hensyn en litt mer kunstnerisk del av deg. Det vil si at du må være i kontakt med hva slags følelser produktet ditt skal fremheve hos forbrukeren.

For å bli bedre på dette så kan det faktisk være lurt å lære seg å kjenne seg selv, begynn med å studere kunst. Derfra kan du se hvordan man kan få frem forskjellige perspektiver og utseendemessige egenskaper fra produktet ditt, noe som kan direkte påvirke hvordan det blir mottatt. Logikken din må også være godt tilstede for å kunne sikre funksjonaliteten. Disse to egenskapene, eller ferdighetene må rett og slett samarbeide sammen. Dette kan derimot være veldig stressende, så man må huske å holde roen. Det viktigste du kan gjøre er å se på prosjektet med ferske øyene så ofte som mulig og alltid være kritisk til hva som bør fjernes og hva som bør beholdes.

Skisser og ideskildring kommer til å være dine beste venner i denne prosessen.

flash-blog